לפרסום תוכן שיווקי יש ליצור קשר באמצעות מייל [email protected]

בחירת בייביסיטר שניתן לבטוח בה

בחירת בייביסיטר שניתן לבטוח בה עם הילדים, היא משימה לא פשוטה. הפעם הראשונה שהשארתי את הבת הגדולה שלי בידיים אחרות ויצאתי מהבית, היתה כשהיא הגיעה לגיל המופלג של שלושה שבועות. יצאתי בסך הכל לרבע שעה, למכולת. היא היתה ישנה ורגועה, גיסתי היתה איתה בבית ושיערתי שבסך הכל רבע שעה תעבור בשקט. יצאתי מהבית עם שמלה פרחונית, ביום שמשי באמצע דצמבר. הרגשתי חופשיה, אחרי שלושה שבועות שהייתי צמודה אליה כל העת. חזרתי אחרי רבע שעה, שיר היתה בידיים של גיסתי שהתבוננה בי בעיניים גדולות ומתנצלת שהיא שברה את המוניטור. מסתבר שכמה דקות אחרי שיצאתי הקטנה התעוררה במפתיע, גיסתי הרימה אותה באינסטינקטיביות מבלי לכבות קודם את המוניטור, הוא כמובן התחיל לצפצף, היא מאד נבהלה (הצפצוף שלו באמת מבהיל!) וניסתה לגלות איך מכבים אותו ביד אחת כאשר הבת שלי ביד השנייה שלה, בוכה. התוצאה הייתה מכשיר מוניטור מפורק על הרצפה, אך אל דאגה, הצלחנו לתקן אותו.

גיסתי היתה הבייביסיטר הראשונה שלי אי פעם, ובהמשך הסבתות ובני משפחה נוספים התגייסו למשימה. בגיל חצי שנה, כאשר היא התחילה להיות בשעות היום עם מטפלת, שיערתי שזה זמן סביר כדי להתחיל להכניס גם בייביסיטריות מקצועיות לרשימה, אם הגיסה, האחות או הסבתות לא פנויות למשימה. ואז כמובן עלתה השאלה: איך בוחרים בייביסיטר, שניתן יהיה לבטוח בה, שנדע שהיא תהיה טובה לילדים שלנו ושנוכל לצאת לבלות בראש שקט?

בחירת בייביסיטר שניתן לבטוח בה
בחירת בייביסיטר שניתן לבטוח בה

ראשית, מומלץ להיעזר בהמלצות של חברות, אמהות אחרות. הורים אחרים שאתם סומכים עליהם ועל שיקול דעתם, הם הקישור הטוב ביותר לבחירת בייביסיטר. הבייביסיטר המועדפת ביותר היא כזו שאתם והילדים שלכם כבר מכירים כמו הסייעת בגן הילדים, שכנה קרובה, אחות גדולה של אחד הילדים בגן, או כל אחת שאתם כבר סומכים עליה ומכירים אותה. הדבר מספק ראש שקט מצד אחד ומצד שני הילדים גם יקבלו אותה בקלות רבה יותר כי היא כבר מוכרת והם בוטחים בה ומרגישים בנוח עמה.

בהתאם להנחיות ארגון "בטרם", עבור פעוטות וילדים מעל גיל שנתיים, אפשר לבחור בייביסיטר בת/בן 12 שנים ומעלה, ועבור תינוקות בני פחות משנתיים ההמלצה היא להיעזר בבייביסיטר מעל גיל 14. כמובן שאם מצאתם מישהי שיש לה אחים קטנים והיא יודעת איך להחליף להם חיתול ולתת בקבוק, הדבר עדיף מבחינת ניסיונה והגישה שלה לתינוקות וילדים. כדאי לבקש ממנה טלפון של מעסיקים לשעבר, כדי לקבל מהם חוות דעת והמלצה. אל תשכחו לשאול אותם מה החסרונות שלה ולקראת מה כדאי להיערך. למשל, אם אין לה אופניים או כלי תחבורה לניידות, אז צריך לקחת בחשבון שיש להביא אותה ולהחזיר אותה לביתה בתום פרק השמרטפות.

לקראת הפעם הראשונה שאנחנו משאירים אותה עם הילדים, כדאי להזמין אותה לפגישת היכרות, במסגרתה להסביר לה את ההרגלים של הילדים הכוללים בקבוקים, חיתולים, שינה, משחקים אהובים, שלבי גמילה למיניהם, מוצץ וכל מה שיסייע לה לתפקד כבייביסיטר. בנוסף רצוי להתריע בפני סכנות אפשריות בבית, על מה אסור לטפס, מה לא נהוג לאפשר לילדים לעשות בבית, ולספק לה כמובן את הטלפונים שלך ושל בן/ת הזוג לכל מקרה שלא יהיה, להשאיר לה מפתח לבית, להראות לה היכן נמצאים השתייה והאוכל על-מנת ש"תרגיש בבית" ולהסביר איך מפעילים את הטלוויזיה.

במהלך פגישת ההכרות, נערוך היכרות בינה לבין הילדים ומעין ניסיון ראשוני לשמרטפות, כלומר שעה-שעתיים של בייביסיטינג כאשר אתם נמצאים בבית בחדר אחר ומאזינים למתרחש, לתקשורת שלה עם הילדים, ואיך היא מתמודדת עם סיטואציות שונות. השתדלו לא להתערב אלא לשדר שאתם סומכים עליה, כך גם הילדים שלכם ילמדו לבטוח בה ולהרגיש עמה בנוח.

ולבסוף, כמובן, התשלום. עבור שעה של בייביסיטר נהוג לשלם בין 20-40 ₪ לשעה, תלוי בגיל שלה, בניסיונה (יש שמרטפיות שעוסקות בכך כמקצוע), באזור בארץ, בשעות היממה (יש בייביסיטריות שייקחו פחות עבור שמרטפות בשעות הלילה, כאשר התינוק ישן) או אם מדובר בילד אחד או יותר. לא לשכוח להוסיף נסיעות במקרה הצורך (כמובן שאם מדובר בשכנה או בבייביסיטר הרוכבת על אופניים לביתה, אין צורך בתשלום נסיעות).

הכי חשוב, כשאתם יוצאים לבלות ומשאירים את הילדים עם הבייביסיטר, אפשר ורצוי כמובן לבדוק אחרי שעה או שעתיים בהודעת SMS אם הכל בסדר, אבל אל תתקשרו אליה כל כמה דקות… השתדלו לשים בה את מבטחכם, לשדר לה שאתם בוטחים בה ול-ש-ח-ר-ר ! אם יצאתם לבלות, התנתקו והתרכזו בלהנות כמו שצריך מהבילוי.

 

נכתב ע"י שרי גלזר, מנחת הורים ויועצת שינה.

כתיבת תגובה