לפרסום תוכן שיווקי יש ליצור קשר באמצעות מייל [email protected]

זירוז לידה על ידי סטריפינג

"משהי עשתה סטריפינג? עד כמה זה כואב? והאם בכלל זה עוזר?" – בשאלה הזו אני נתקלת לא מעט בכל מיני פורומים וקבוצות של נשים בהריון. בתור אחת שעברה את זה פעמיים, בשתי הלידות שלי, ישר עניתי שזה כואב אבל עוזר. מיד אחרי שעניתי, ראיתי תגובות של נשים אחרות שזה לא עזר להן או לא כאב להן והבנתי שכמו כל דבר אחר שקשור בלידה, גם סטריפינג שהוא הליך שלא כל אחת עוברת, הוא אינדיבידואלי ושונה מאישה אחת לאישה אחרת.

 

מה זה סטריפינג?

סטריפינג זה הפרדת הקרומים של מי השפיר מצוואר הרחם בעזרת היד, על מנת לעזור לגוף להיכנס לתהליך של לידה. הרופא מחדיר את האצבע שלו עד שהוא מגיע לקרומים שעוטפים את הראש של העובר, ובעזרת האצבע עושה סיבוב שלם. כל ההליך לוקח עד חצי דקה ורק רופא מיומן יכול לעשות אותו. צריך רוחב פתיחה מסוים על מנת לבצע את הליך הסטריפינג, ניתן לבצע אותו אצל רופא הנשים במרפאה ולאו דווקא בבית החולים.

 

מתי עושים סטריפינג?

לזרז לידה באמצעות סטריפינג
לזרז לידה באמצעות סטריפינג

סטריפינג עושים כאשר האישה כבר בשבוע מאוד מתקדם, אחרי שבוע 40, או כאשר הלידה לא מתקדמת ורוצים לזרז את תגובת הגוף בצורה טבעית ללא כל שימוש בזירוז תרופתי. כמו כן, עושים זאת כאשר מדובר בתינוק גדול כדי להקל על המעבר שלו בלידה רגילה.

לא מדובר בשיטה שיעילה במאת האחוזים ולרוב מי שתעבור סטריפינג, יש לה כ-60% שעד 72 שעות לאחר ביצוע הפעולה תתפתח לידה. לכן, אם יש צורך לזרז לידה במיידי לא משתמשים בשיטה זו.

מתי לא עושים סטריפינג?

כאשר האישה נמצאת בתחילת חודש תשיעי ומעוניינת ללדת, אך אין סיבה רפואית ליילד והיא יכולה לסחוב עוד כמה שבועות. הסטריפינג יעשה לפי שיקול הרופא בהתחשב בשבוע ההריון ובמצב של התינוק ומצב האישה. כמו כן, כאשר לאישה יש שילייה נמוכה והיא קרובה מדי לפתח של צוואר הרחם, סטריפינג עלול לגרום להיפרדות שיליה ודימום. סיבה נוספת לא לבצע סטריפינג היא כאשר העובר לא נמצא במצג ראש.

האם הפעולה כואבת?

לא מדובר בפעולה שאמורה להכאיב, אך מכיוון שהאישה נמצאת לקראת לידה והמקום רגיש מאוד, אז אותה פעולה שמבצע הרופא יכולה לגרום לכאב קל או אי נוחות במקום. כמו כן, לאחר הסטריפינג האישה תחווה את הצירים בצורה יותר מכאיבה. פעולת הסטריפינג לא תתבצע כדרך אגב ועל הרופא לאשר עם האישה שהיא מוכנה שיבצע אותה, גם על מנת שתהיה רגועה ולא יכאב לה וגם בכדי שלאחר מכן היא תמשיך להסתובב ולנסות לזרז את הלידה בדרך טבעית.

 

האם יש בסטריפינג סכנה?

סטריפינג זו פעולה פשוטה שרופא נשים מיומן מבצע בקלות ובמהירות. מדובר בשיטה שעוזרת לרוב לקדם את הלידה, בצורה טבעית, ללא התערבות נוספת. עם זאת, יש הטוענים שבגלל שמדובר בפעולה חיצונית ולא טבעית, היא יכולה לגרום למצב שהגוף טרם מוכן ללידה ולגרור זירוזים נוספים, אך אין בסיס ודאי לטענות הללו.

כאמור, רק רופא נשים מיומן יבצע את הפעולה, אך במיון יולדות גם המיילדת יכולה לעשות זאת אם האישה מסכימה ומוכנה לכך, אך תמיד באישור רופא בלבד. כמו כן, בחדר הלידה לא יתבצע סטריפינג, שכן אישה שנכנסה לחדר הלידה כבר נמצאת במצב של פתיחה שאינו מצריך זאת והלידה כבר התחילה. לכן, במקרה בצורך יינתן זירוז רפואי אחר.

כתיבת תגובה