לפרסום תוכן שיווקי יש ליצור קשר באמצעות מייל [email protected]

חיידק השיגלה – כאבי בטן, שלשולים וחום גבוה

אנשים נוטים לחשוב שחולים יותר בחורף בגלל הקור ובעקבות ההסתגרות בחללים סגורים והתרבות חיידקים, אך האמת היא שבקיץ חולים לא פחות, אם לא יותר. בגלל החום, הלחות, מים עומדים ועוד סיבות – חיידקים רבים מתרבים דווקא בעונה החמה וגורמים למחלות. אחד החיידקים היותר מוכרים בעונת הקיץ הוא חיידק השיגלה, אשר גורם לשלשולים, חום גבוה וכאבי בטן שנמשכים לאורך תקופה של שבוע. קהל היעד העיקרי שנדבק בחיידק השיגלה הוא ילדים עד גיל 4 ולכן חשוב מאוד למנוע הדבקה.

שיגלה - חיידק הגורם לשילשולים
שיגלה – חיידק הגורם לשילשולים

החשיפה הכי קטנה לצואה מזוהמת תדביק בחיידק, ובמידה ואותו ילד בא במגע עם צואה מזוהמת ולאחר מכן נגע בצעצוע או באוכל עם ידיים לא נקיות הוא עלול להידבק ואף להדביק אחרים. אפשרויות ההדבקה אצל מבוגרים הן בעיקר בזמן החלפת חיתול, או בעת טיפול בילד חולה. כמו כן, החיידק יכול לעבור דרך זבובים נגועים.

הדרך הטובה ביותר להפחית את החולים המחלה ואת החשיפה לה היא לדאוג להיגיינה גם כאשר לא חולים, בעיקר בהיגיינת ידיים אשר הן איבר חשוף ופעיל ביותר, ובמיוחד אם מטפלים בילדים.

  1. הקפידו לשטוף ידיים עם מים וסבון לאחר השירותים, לאחר החלפת חיתול, לפני ואחרי האוכל או הכנת אוכל ובמיוחד כאשר מטפלים בילד או תינוק חולים. מומלץ להחזיק באופן קבוע ג'ל לניקיון הידיים לצורך חיטוי שלהן במהלך היום, בין פעילויות יום יומיות.
  2. לאחר כל החלפת חיתול יש לוודא שמשטח ההחתלה נקי ולזרוק לפח ישר חיתולים עם צואה. במידה ומדובר בתינוק חולה, יש להיפטר באופן מיידי מהחיתול ולחטא את האזור.
  3. במידה והילד נדבק בחיידק שיגלה, אין לשלוח אותו לגן ויש להשאירו לטיפול בבית, לפחות לתקופת זמן של שבוע ימים, על מנת לוודא שהמחלה עברה לגמרי לפני ששולחים חזרה לגן. כאשר הילד משלשל, הוא חלש ביותר ועלול לחטוף וירוסים ומחלות נוספות בנוסף לדיזנטריה, וכמובן יכול להדביק ילדים אחרים ואת הצוות המטפל.
  4. כאשר מדובר בתינוק או ילד חולה יש להקפיד על היגיינה לאורך כל הטיפול בו – החלפת בגדים ומצעים, הפרדת כלי אוכל וצעצועים מילדים אחרים בבית, ולאחר שהוא מחלים יש לחטא ולהרתיח כלי אוכל, סדינים, בגדים וצעצועים אשר הוא בא איתם במגע, על מנת למנוע הדבקה חוזרת.
  5. אין לחלוק אוכל או כלי אוכל עם תינוק, ילד או אדם אחר אשר נגוע בחיידק השיגלה. במידה ומאכילים ילד חולה, יש לשטוף היטב את הידיים לפני ואחרי הגשת האוכל ולהפריד את האוכל שלו מאוכל של אחרים, ילדים ומבוגרים. כמו כן, את השאריות יש לזרוק ישירות לפח האשפה ולא להגישן בשנית.

 

שלשולים הם מכה נוראית אצל תינוקות ופעוטות, שכן הם נמצאים רוב הזמן עם חיתול וההפרשות שלהן נשארות צמודות לגופם. במידה ואותו תינוק חולה, הקפידו לבדוק את החיתול מספר פעמים וברגע שהוא שלשל החליפו לו, כאשר חשוב לשטוף אותו היטב במקלחת לאחר כל פעם ולא להסתפק בניגוב באמצעות מגבונים לחים בלבד. כמו כן, מומלץ לשים לאחר כל שטיפה קרם החתלה או קרם לחות, מכיוון ששטיפה עלולה לייבש את האזור. אין למרוח שכבה עבה מדי של קרם החתלה, מכיוון שהלחות יכולה להוות בית גידול לחיידקים נוספים.

תינוקות רגישים עלולים לפתח תפרחת חיתולים או אפילו כוויה בישבן או באיבר המין בעקבות שלשולים, לכן חשוב לוודא שהמקום נקי, יבש ומאוורר כמה שניתן, בעיקר לאחר שהילד חדל לשלשל. במידה והתפתחה תפרחת חמורה, יש לקחת את התינוק לרופא כדי לקבלת משחה אנטיביוטית למריחה מקומית. דבר נוסף שחשוב בזמן שלשולים הוא לוודא שהתינוק שותה מספיק ואינו מיובש. בזמן שהוא סובל מכאבי בטן או משלשל סביר להניח שהתיאבון שלו יפחת. מדובר בתופעה נורמלית ולכן לא לדאוג אם הוא אוכל פחות, רק חשוב לוודא שהוא שותה מספיק ומקבל מספיק נוזלים ולא מתייבש.

כתיבת תגובה