לפרסום תוכן שיווקי יש ליצור קשר באמצעות מייל [email protected]

כריך לילד לבית ספר ולגן

בחלק מהגנים הפרטיים וגם בגני עירייה ובתי ספר צריך לשלוח כריך לילד עבור ארוחת הבוקר. זו אותה התעסקות ואותם תהיות כל בוקר – מה לשים בכריך, מה להוסיף כדי שיהיה בריא וטעים, שהילד יאכל ולא יחזיר את הכריך הביתה כמו שנשלח במקום לאכול אותו. כאשר הילד מספיק גדול לדבר, אפשר כמובן לשאול אותו מה הוא אוהב לאכול ולהכין לו את הכריך לפי התפריט הרצוי, אבל גם אם אינו מדבר, מומלץ לבנות מערכת של ארוחות (אפשר גם להשתמש בה אגב לשאר הארוחות במהלך היום, גם כדי לעשות סדר בחופשות) שמפרטת מה שמים בכריך באיזה יום ומה שולחים בקופסת האוכל.

 

טיפים להכנת כריך לילד למעון, לגן ולבית הספר

כריך לילד - לגן ולבית ספר
כריך לילד – לגן ולבית ספר

איך נכין לילד את הכריך הכי טוב עבורו?

  1. רצוי להכין כריך לילד מלחם מחיטה מלאה וסוגים שונים של דגנים, כמה שפחות פיתות ולחמניות מקמח לבן.
  2. וודאו שאין ילד בעל אלרגיה כלשהי בגן לפני שאתם מורחים דבר מה בכריך או מוסיפים אותו לקופסת האוכל. כמו כן, במידה והילד שלכם אלרגי, צריך להכין אוכל בהתאם ולעדכן את הצוות המקצועי במוסד החינוכי.
  3. לא חובה לגוון בממרחים ששולחים לגן בתוך הכריך, אך קחו בחשבון שלא תמיד טעים ונעים לאכול כל יום את אותו הדבר. רצוי לא להוסיף לתוך הכריך, או בכלל, מוצרים ללא חומרים משמרים או חומרים שלא יחזיקו מעמד בחום, כמו למשל מיונז. במידה והחלטתם על טונה, רצוי לא כל יום ולא כל שבוע, בגלל הכספית שיש בה. במידה והילד אוהב מתוקים, אפשר פעם בשבוע לפנק בממרח שוקולד ואפילו לנסות שוקולד חרובים.
  4. כתוספת לכריך רצוי לשים בקופסת האוכל ירקות טריים שהילד אוהב. גם פה, לא חובה לגוון, זה בסדר גמור אם כל יום הילד יאכל בארוחת העשר ירק אחד שהוא אוהב במיוחד. אם ישנה אפשרות להוסיף פרי, רצוי לעשות זאת, ומראש לחתוך אותו בצורה נוחה לאכילה (גם את הירק), על מנת לחסוך לילד זמן והתעסקות בזמן ההפסקה, מה שיכול לגרום לו לוותר על הארוחה לעיתים.
  5. המעיטו בממתקים. גם חטיפי אנרגיה וגם עוגיות יתנו תמריץ רגעי של סוכר, אך לא יעזרו לאורך זמן. מומלץ לא לשלוח מתוקים או חטיפים כלל לבית הספר, ואם אתם בכל זאת רוצים לשלוח את הילד עם חטיף כלשהו לגן או לבית הספר אז עדיף שזה יהיה פופקורן טבעי או גרנולה טבעית.
  6. חשוב מאוד לדאוג לבקבוק מים קבוע שיהיה לילד איתו בתיק, על מנת שישתה במהלך היום וגם בנוסף לארוחות. רצוי לוותר על מיצים למיניהם ולדאוג שמדובר בבקבוק שאינו חד פעמי, כדי שהילד יוכל למלא שוב ושוב.
  7. את האוכל יש לאחסן בקופסת אוכל המתאימה לכך עם מפית, בתוך שקית אוכל, לשמירה על הטריות של האוכל. אפשר לפנק את הילד בפתקים קטנים או מדבקות שם, במידה והוא כבר קורא ומבין. את הקופסה יש לנקות היטב כל יום, כמו את בקבוק השתייה, ולהיפטר משאריות המזון שלא נאכלו.
  8. כאשר הילד נכנס למעון או לגן חדש, צריך לשאול את הגננת מה מותר ומה רצוי להביא. לגננות מסוימות יש הנחיות לגבי הארוחות וכדאי להיות מתואמים איתה. בחלק מהגנים הילד מקבל את כל הארוחה ורק צריך לשלוח השלמות ותוספות קלות.

כתיבת תגובה