אחת ההתמודדויות הקשות ביותר של הורים היא לחנך את הילדים, ובעיקר- ללמד אותם בצורה נכונה מה אומרת המילה "לא" כשהם עושים משהו שלא מרשים להם, או משהו שאפילו יכול לסכן אותם. תינוקות בסביבות גיל שנה מנסים ומתנסים ואחד הדברים הבולטים בגיל זה הוא בדיקת הגבולות מצידם. גם כשהם שומעים את המילה 'לא' הם נוהגים לחייך ולהמשיך לנסות, כדי לראות מה יקרה, איך ההורה יגיב ומה יקרה אם בכל זאת יגעו או יעשו משהו שאוסרים עליהם.

השאלה היא מהן הדרכים הטובות והנכונות ביותר ללמד תינוק את משמעות המילה 'לא'? שאלנו מספר הורים מנוסים וקיבלנו לא מעט תשובות וטיפים מועילים. הנה כמה עצות מהורים בעלי ניסיון:
- לנסות להסביר ולהציע משהו חילופי. ישנם הורים שמשתדלים לא להשתמש במילה "לא" כלל. לדוגמה, אם התינוק מטפס על השולחן בסלון וזה הרי גם אסור וגם מסוכן, במקום להגיד לתינוק "לא", פשוט מורידים אותו מהשולחן ומחזקים אותו באמצעות הסבר – "כמה טוב שאתה כבר יכול לעמוד ולטפס, אבל על השולחן אוכלים וגם מסוכן לעמוד עליו, בוא תעמוד על הרצפה", את זה אומרים תוך כדי חיבוק ומורידים אותו מהשולחן. כשהוא עושה משהו בסדר ונכון, כמו למשל לטפס ולשבת על הספה, צריך לחזק אותו. אפשר לומר לו "איזה יופי אתה יושב על הספה, לכאן מותר לטפס", ואז לשבת לידו על מנת שיראה שזה מותר.
- להרחיק ולהעניש. ישנם הורים שדוגלים בשיטה של הרחקה, כך שהילד לא יכול בכלל לשחק או להמשיך להסתובב אם עשה משהו שאסור לאחר שאמרו לו לא. כמו למשל, אם התינוק נגע בשקע והזיזו אותו,ואמרו לו לא והוא המשיך, אז מסבירים לו שעכשיו הוא יושב להירגע בלול, שמים אותו שם לכמה רגעים ואז מסבירים לו לא לגעת בשקע יותר לפני שמוציאים אותו שוב מהלול. כך, לאט לאט הוא יבין את הקשר בין זה שהוא עושה משהו שאסור לבין זה שמכניסים אותו להירגע בלול.
- להראות לתינוק על מה מדברים. יש הטוענים שבגיל הזה התינוקות לא מקשרים בין המילה "לא" להתנהגות האסורה, ולכן צריך לקשר ולחבר את זה עבורם. אם לדוגמה הילד הולך באופן קבוע לקערת המים של הכלב, ניגשים לקערה, מראים לו אותה, מסבירים למה אסור, אומרים הכל בטון תקיף ובלי לחייך ואז מזיזים אותה. יש צורך לחזור על הפעולה בכל פעם שהתינוק מתקרב לקערה עד שיבין את האיסור ויבין שאתם לא צוחקים איתו בנושא. לאחר מספר פעמים תספיק המילה 'לא' עם מבט וללא כל הסבר נוסף.
יש הורים שכן טוענים שצריך להגיד "לא" לילד. בלי הסברים, אבל בטון ברור יחד עם הבעת פנים רצינית שלא יכולה להשתמע בצורה אחרת, לקחת ממנו את החפץ האסור שהוא מחזיק או להחזיק את ידו בעדינות אם הוא למשל מרביץ ואז להגיד לא. רוב התינוקות והילדים מגיבים בצחוק או בחיוך, כי הם רואים בזה משחק או בודקים עד כמה ההורים רציניים. זה המקום והזמן של ההורים לעמוד על שלהם ולא לצחוק, גם אם התינוק מתוק להפליא, אחרת הוא לא יילמד. תינוקות וילדים מבינים הרבה יותר ממה שנראה לנו ולמדים מאוד מהר. אם תצחקו מהתגובות של התינוק או שלא תקפידו איתו, הוא לא יבין אם זה מותר או אסור ואם זה משחק, לכן גם אם הוא מחייך וגם אם הוא צוחק – הבהירו לו שאסור, בעזרת המילה 'לא'. אפשר לחבק ולנשק כי אתם לא כועסים עליו, אלא רק מבהירים לו שאסור.