לפרסום תוכן שיווקי יש ליצור קשר באמצעות מייל [email protected]

חיסון נגד שפעת בהריון – כל מה שחשוב שתדעי

שפעת יכולה להשפיע על ההריון, לגרום לסיבוכים ולהשפיע על העובר. לכן, ההמלצה של משרד הבריאות היא להתחסן נגד שפעת בהריון לקראת בוא החורף. אמנם החורף שלנו הוא לא חורף של ממש, אבל דווקא בגלל זה אנחנו נוטים לחלות יותר, יום אחד קר, ויום לאחריו חם, שבוע של גשם ואז יום קייצי במיוחד, ושלא לדבר על המזגנים. אנו עוברים מחום רב לקור קיצוני, וזה לא מקרי שזו חגיגה שלמה לחיידקים. הרי בזמן ההריון הגוף של האישה חלש יותר מתמיד, וחשוף להשפעות סביבתיות יותר מהרגיל, כך שגם אישה בריאה לחלוטין במצב רגיל, יכולה לחטוף כל מיני וירוסים ומחלות במהלך הריון. הבעיה עם חיסון שפעת בהריון היא, שכידוע, חיסון השפעת מבוסס על נוגדים עבור הזנים של שנה שעברה, ולא בטוח שאלו אותם זני שפעת שעלולים להתפרץ השנה… בכל זאת, אז מה עושים ואיך מתמודדים עם השפעת במהלך הריון? קראי והחליטי בעצמך.

 

חיסון האישה ההריונית נגד שפעת

תסמיני השפעת
תסמיני השפעת

גם אם את אישה חזקה, בריאה וההריון תקין, בתקופה הזו המערכת החיסונית שלך חלשה והגוף שלך פועל אחרת. אי לכך, עלייך להגן על גופך ועל העובר כמובן, בכל דרך אפשרית. חיסון נגד שפעת מגן עלייך מפני מחלה שלאנשים בריאים במצב רגיל לא מהווה סכנה, אך בהריון יכולה לגרום לסיבוכים ואף ללידה מוקדמת. החיסון מורכב מנגיף מומת וניתן בזריקה, ומבוסס על הנגיפים שהיו נפוצים בשנה שעברה, ואלו שצפויים להופיע השנה. החיסון מומלץ בכל שלב של ההריון, ואין בו סיכון לשבוע ההריון בו את נמצאת.

אם את מתכננת להיכנס להריון בחורף, כדאי שתשקלי להתחסן נגד שפעת. עם זאת, אין מדובר במאה אחוז הגנה נגד הדבקות בשפעת, ובכל מקרה עדיין עלייך להישמר ולשמור על עצמך. זה אומר שאסור לך להתקרב לאנשים חולים, להקפיד על הגיינה, ולא להימצא בחללים סגורים לאורך זמן במהלך החורף. בנוסף על האמור לעיל, יש לדעת כי מעטות התרופות נגד צינון ונזלת שניתן לקחת במהלך ההריון, אם בכלל.

 

השפעת החיסון על התינוק

המערכת החיסונית של תינוק שרק נולד תלויה בנוגדנים שקיבל מהאם במהלך ההריון. לכן, תינוק שרק נולד, אם אימו התחסנה נגד שפעת, מחוסן גם הוא לאחר הלידה. הנוגדנים שנוצרים אצל האישה ההריונית בעקבות החיסון עוברים לעובר ומגנים עליו במשך שישה חודשים לאחר הלידה. החיסון מקטין את הסיכוי של התינוק לחלות בשפעת ב-40%.

 

תופעות לוואי לחיסון נגד שפעת

למרות שמדובר בחיסון חשוב, הן לאם והן לעובר, ישנן תופעות לוואי שכדאי להתכונן אליהם טרם החיסון. תופעות הלוואי הנפוצות: כאבים חזקים במקום הזריקה והחלשות הגוף כתוצאה מקבלת החיסון. הגוף נחלש עם קבלת החיסון, ולכן עלייך לנוח לאחריו. בתקופת ההריון הנך חשופה לנגיפים ומחלות אחרות שיכולות לנצל את היחלשות הזמנית של הגוף שלך כרגע ולגרום למחלות אחרות.

 

יעילות חיסון השפעת

כמו כל חיסון, אין בו כדי להגן עלייך ב-100%. יעילות החיסון תלויה בנגיפים שיתפרצו באותו החורף, וגם תלויה במערכת החיסונית של האישה ההריונית. אומנם החיסון מפחית משמעותית את הסיכוי לחלות בשפעת, אך אינו מונע אותה לחלוטין. אם בכל זאת נדבקת בשפעת, עלייך לגשת לרופא להיבדק כדי לוודא אם מדובר בשפעת ויראלית שתעבור בעצמה או שפעת חיידקית, אשר תגרור טיפול אנטיביוטי. בכל מצב שאת חשה ברע, מנוזלת בצורה יוצאת דופן, סובלת מגודש באף וקשיים בנשימה, סובלת מסחרחורות וחולשה מעבר לרגיל, כל סממן שלא עובר מעצמו, וכמובן חום גבוה או מספר ימים של חום שלא חולפים – עלייך לקבל תרופות אנטי ויראליות, ועלייך להגיע לבדיקת רופא בהקדם האפשרי.

זכרי שכל מחלה שלך משפיעה ישירות על העובר. במצב שהאם סובלת, למשל מחום ממושך, הדבר יכול לגרום לדופק לב מואץ אצל העובר או ירידה בתנועותיו, ולכן יש להיות במעקב. שיהיה לך חורף חמים ונעים, בריא, שיעבור בקלות, בלי שפעת וכמה שפחות נזלת!

כתיבת תגובה